Pàgines

dimecres, 14 de desembre del 2016

Fonda Casa Neus (L'Escala)

Hotel Casa Nieves
1964

El 1916 la Neus Suñer i el Josep Ballester van obrir la Bodega can Gelada al carrer del Port de l'Escala, per vendre el vi que produïen les vinyes del poble. Després es va convertir en taverna de pescadors i més tard en la Fonda Nieves.


L'establiment era conegut pel suquet que feia l'avi Arquímedes Ballester, i pels seus arrossos i sarsueles.Van continuar el negoci els seus fills Frederic i Valeri.






El 1964 l'establiments es coneixia com Hotel Casa Nieves.


L'any 1976 es va edificar el nou l'Hotel Nieves Mar amb 75 habitacions sobre les antigues vinyes de la propietat familiar, en un moment de fort creixement del turisme. El nou hotel era un hotel proper i molt familIar, amb clientela fidel que repetia cada estiu. S'hi van hostatjar personatges il.lustres com el músic Xavier Cugat, el pintor Salvador Dalí o l'escriptor Josep Pla. 

L'antiga fonda del carrer del Port núm. 25 va tancar per traslladar-se al nou edifici al Passeig del Mar. Frederic Ballester era molt aficionat al dibuix i va volguer tranformar una part dels menjadors de l'antiga fonda en una galeria d'art. De 1987 a 2009 la galeria d'Art Mestral passà a mans de l'Àngela Poch i després a Cesc Ribas.

Tornem a l'any 1986. Aquell any la Neus Ballester va fundar el restaurant Navili al Port de l'Escala. El seu fill Frederic Guirado Ballester, cinquena generació familiar, com a xef ha anat incorporat els seus aprenentatges a la cuina del restaurant, que té una carta que combina la tradició familiar amb la cuina d'avantguarda.

El 2015 l'Hotel Nieves Mar estava regentat pels besnéts dels fundadors, el Martí Ballester i la Roser. A finals d'estiu d'aquell any l'establiment va tancar portes de forma definitiva.


FONTS CONSULTADES

GALERIA MESTRAL

RESTAURANT NAVILI

Tanca l'hotel Nieves Mar

FOTOS
Fotografies antigues escalengues-L'Escala
Todocoleccion.net

1 comentari:

  1. La meva mare is a una foto cuan tenia 20 anys al 1957. Som de València.La Pobla Llarga.

    ResponElimina